mandag 18. mai 2015

Speiderne griller bålmat og pinnebrød på Svarta i dag

Kjære speidere, håper alle hadde en fin og ikke altfor kald nasjonaldag!

I dag er det allerede siste vanlige speidemøte før sommeren – og da går vi sammen opp til Svarta (tjernet øverst på Brannfjell, det ligger rett ved den høye antennemasten til Norkring/Telenor) og lager oss et par fine bål.

I dag er vi derfor ikke tilbake ved menighetssenteret før kl 20:00.
Må noen hjem før, kan de hentes direkte på Svarta.


Hvis du bor nærmere Svarta enn kirken, er det selvsagt bare å møte direkte der oppe. De andre går fra menighetssenteret kl 18:00, som vanlig.

Svartadammen var en populær badedam i gamle dager, men er nå delvis gjengrodd – og er de siste åra blitt en av Oslos beste amfibiedammer, og klassifisert som svært viktig av Miljødirektoratet. Årsaken er at vi her finner både stor- og småsalamander, samt spiss-snutet frosk og vanlig frosk (som i 2009 fikk navnet buttsnutefrosk i Norge)!

Hver hunnfrosk legger i disse dager opp til 2000 egg hver, og hvis vi er heldige, så har noen av dem allerede blitt til rumpetroll. De som har finmasket insekthåv må gjerne ta med, så vi kan undersøke egg eller andre småkryp sammen. Alle amfibier er fredet i Norge, men viltloven tillater samling av egg fra buttsnutefrosk for undervisning. Frosk er moro!

De som vil, tar med litt drikke og noe de kan grille – og så stiller Anne med pinnebrøddeig. Husk kniv, så du får spikket deg en pinne å rulle deigen rundt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar